Wandgrimeurs

Zuiderloo - Zomerlinde

Heiloo - Heiloo
Archief

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Zuiderloo deelplan Zomerlinde
Timpaan ontwikkelt in Zuiderloo ongeveer 290 nieuwbouwwoningen. De meeste woningen zijn al gebouwd. De volgende locaties die ontwikkeld gaan worden zijn Sprenkeling en Zomerlinde. Een ontwikkeling van totaal 36 nieuwbouwwoningen.

De locatie Zomerlinde wordt ontwikkeld ten zuiden van de Zomerlinde, ten oosten van de Hoogeweg en ten westen van de Liguster.

Het projectteam Zuiderloo van de gemeente heeft samen met ontwikkelaar Timpaan gewerkt aan het verkavelingsplan voor de locatie Zomerlinde. Een verkavelingsplan is een gedetailleerd ontwerp voor de verdeling van grond (verkaveling) voor bijvoorbeeld woningen. Zomerlinde bestaat uit 13 woningen in verschillende woningbouwcategorieën (middelduur en in het hogere segment). Het gaat om grondgebonden woningen, waarvan één vrijstaand, een twee onder één kap en geschakeld in rij van tien veranda (rij) woningen.
Stedenbouw en architectuur
Het ontwerp voor de woningen sluit, in architectuurstijl, nauw aan bij de reeds gebouwde woningen in het deelgebied van De Linde I (ten noorden van de Zomerlinde). De woningen zijn de afrondende fase van het stedenbouwkundig ontwerp en volgt het beeldregieplan van de gemeente Heiloo.

De vrijstaande villa aan de Liguster voltooid de bebouwing aan het Lint. Dit deelgebied wordt afgezoomd door de, aan de zuidzijde gelegen, karakteristieke houtwallen en het groengebied. De villa heeft rijke gootoverstekken en een schilddak met een donkere keramische dakpan. Het metselwerk in rood-bruin tinten sluit aan bij de kleuren en materialen van reeds gebouwde woningen. De klassieke opbouw van de villa doet denken aan de jaren '30 architectuurstijl. De gevels worden verfijnd met bijzonder metselwerk en met horizontale onderbreking van betonbandjes.

Aan de Zomerlinde komen woningen van het type Timpaan Verandawoning, een reeds beproefd concept. Deze woningen hebben één laag met een kap. De tuinen zijn op het zuiden georiënteerd en liggen aan de achterzijde aan de karakteristieke groene houtwal. De kleur van het metselwerk en de dakpannen sluiten aan op de materialen van de bestaande wijk.

Aan de Hoogeweg komt een 2-onder-1-kapwoning. Deze woning staat tussen bestaande woningen aan de Hoogeweg. De 2-onder-1-kapwoning heeft rijke gootoverstekken en een schilddak met een donkere keramische dakpan. Het metselwerk wordt uitgevoerd in een rood-bruine tint. Verbijzonderingen worden gezocht in het metselwerk en accenten in houten geveldelen. Een architectuurstijl die aansluit op de landelijke sfeer van dit deelgebied.

Reageren op de plannen is mogelijk van 7 mei 2021 tot en met 4 juni 2021. De gemeente neemt de reacties daarna door.

Voor meer informatie zie projectsite www.zuiderloo-zomerlinde.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
Zuiderloo - Zomerlinde
Koopwoningen
13
Type woningen
2-onder-1-kap, Geschakeld, Vrije kavel

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heiloo.

Aanmelden