Zuiderloo - Parklinde

Heiloo - Heiloo
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Zuiderloo deelplan Sprenkeling
Timpaan ontwikkelt in Zuiderloo ongeveer 290 nieuwbouwwoningen. De meeste woningen zijn al gebouwd. De volgende locaties die ontwikkeld gaan worden zijn Sprenkeling en Zomerlinde. Een ontwikkeling van totaal 36 nieuwbouwwoningen.

De locatie Sprenkeling wordt ontwikkeld op en rondom de plek waar voorheen de pensionstal Sprenkeling was gevestigd. Ten oosten van de Hoogeweg. Waarbij de Liguster wordt doorgetrokken als ontsluiting van de woningen binnen deelplan Sprenkeling.

Het projectteam Zuiderloo van de gemeente heeft samen met ontwikkelaar Timpaan gewerkt aan het verkavelingsplan voor de locatie Sprenkeling. Een verkavelingsplan is een gedetailleerd ontwerp voor de verdeling van grond (verkaveling) voor bijvoorbeeld woningen. Sprenkeling bestaat uit 23 woningen in verschillende woningbouwcategorieën (betaalbaar, middelduur en in het hogere segment). Het gaat om grondgebonden woningen; vrijstaand en geschakeld. De geschakelde woningen zijn zowel rijwoningen als ‘rug-aan-rug woningen’.
Stedenbouw en architectuur
Het ontwerp voor de woningen in deelgebied Sprenkeling in Zuiderloo volgt het stedenbouwkundig ontwerp en het beeldregieplan van de gemeente Heiloo.

Het deelgebied Sprenkeling wordt zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde afgezoomd door de karakteristieke houtwallen die van oost naar west door dit gebied lopen. Bijzondere groene doorkruisingen die het karakter van de wijk bepalen.

Aan de Liguster komen afwisselend vrijstaande villa’s en 3-onder-1 kap woningen te staan. De woningen meanderen mee met deze groene laan en krijgen karakteristieke kopgevels.

De architectuurstijl van de woningen hebben verwantschap met de woningen in het noorden gelegen deelgebied Zomerlinde. Het metselwerk heeft bruine en rode tinten en de dakpannen zijn donker keramisch. De kopgevels aan de Liguster worden met bijzonder metselwerk verfraaid. De goot en de kleuren van de kozijnen hebben in dit deelgebied warmgrijze tot antraciet tinten.
Tussen de Linten, Hoogeweg en Liguster, komen woningen met een bijzondere architectuur. De Smartwoningen en de vier-onder-één-kapwoningen worden gebouwd alsof zij om een boerenerf staan. Kenmerkend is de lage goot lijn en het gebruik van houten geveldelen. Het boerenerf is afgesloten van verkeer.

In het deelgebied Sprenkeling worden verschillende parkeerkoffers gemaakt. Deze worden deels afgeschermd met hagen, zodat de auto uit het straatbeeld verdwijnt. Sprenkeling wordt een ruim opgezet, groene en rustige woonwijk tussen de karakteristieke houtwallen.

Reageren op de plannen is mogelijk van 7 mei 2021 tot en met 4 juni 2021. De gemeente neemt de reacties daarna door.

Voor meer infoformatie zie projectsite www.zuiderloo-sprenkeling.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
Zuiderloo - Parklinde
Koopwoningen
23
Type woningen
Geschakeld, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heiloo.

Aanmelden