Lokaal nieuws woensdag 02 maart 2022 Bron: Zuiderloo - Parklinde

Korting op je hypotheek met de Groenverklaring

De woningen in dit plan krijgen een Groenverklaring. Met deze verklaring is het mogelijk om extra rentekorting te krijgen.

Als je een woning in Zuiderloo- BAZA koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! De woningen in dit plan krijgen namelijk een Groenverklaring. Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Je kunt rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

Voorwaarden

Veel banken "belonen" de aankoop van een duurzame woning met groenverklaring met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

BENG2=0. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Het drukt de energiebehoefte per vierkante meter woonoppervlakte uit. De wettelijke eis waar nieuwbouwwoningen vanaf 1 januari 2021 aan moeten voldoen is BENG2≤ 30. Dit houdt in dat per vierkante meter woonoppervlakte de energiebehoefte maximaal 30 kWh is. Een woning die BENG2=0 heeft, heeft dus geen extra energie nodig om de woning te verwarmen en te koelen.
Gebruik van 100% duurzaam hout met een FSC, PEFC of Keurhout certificering.

De woningen in Zuiderloo-BAZA voldoen aan BENG2=0 en worden met 100% duurzaam hout gebouwd. Voor alle woningen wordt dus een groenverklaring afgegeven! Deze kan je binnenkort ook terugvinden in het Register Groenverklaring.

Rabobank Groenhypotheek

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een GroenHypotheek van de Rabobank. Met zo'n GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevast periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast (over maximaal €150.000,-). Heb je hier interesse in of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de Rabobank.

Download:

Regeling groenprojecten – Handleiding 9a nieuwbouwprojecten

Meer weten over Zuiderloo - Parklinde

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Heiloo.

Aanmelden